Wandelschoenen

Schoenen verkopen vinden we geweldig en een paar wandelschoenen verkopen is voor ons de kers op de taart. Waarom?

 

Wandelschoenen je meestal naar andere plaatsen brengen dan waar je normaal gesproken komt: nieuwe plaatsen, waar je nog nooit geweest bent. Een goed paar wandelschoenen maakt het verschil op mooie tochten, dichtbij of ver weg. 

Waarom een wandelschoen belangrijk is
Als je ergens in de bergen bent, ver weg van de bewoonde wereld, kan een blaar een lelijke spelbreker zijn. Daarom is de combinatie van de juiste schoen, voor het juiste doel aan de juiste voet en met de juiste sok cruciaal.

Al jarenlang ervaring
Ons team heeft jarenlang ervaring. Niet alleen met het verkopen van de mooiste schoenen op wandelgebied, maar ook met zelf wandelen. Zowel op onze mooie Veluwe, als in de uitgestrekte vlaktes van Wales, maar ook duizenden kilometers verderop, bij voorbeeld in Bryce Canyon. Dat is namelijk zo mooi aan wandelen: je kunt het praktisch overal doen, in elk klimaat en onder alle weersomstandigheden. Dat maakt dat zij uit eigen ervaring weten waar je op moet letten en hoe fijn het is om schoenen aan te hebben die zo lekker zitten, dat je ze niet voelt.

Onze richtlijnen om u aan de passende schoen te helpen:
1. Met u in kaart brengen waar u gaat wandelen: gaat het om vlak terrein waarbij u vooral op de paden blijft? Loopt u maximaal 1,5 tot 2 uur? Of gaat u de hele dag op pad in ruig en ongelijk terrein? Neemt u een klein rugzakje mee? Of loopt u met zware bepakking? Voor welke weersomstandigheden moeten uw wandelschoenen vooral geschikt zijn?

2. Uw voeten opmeten – heeft u lange, smalle voeten met lange tenen die extra doorveerruimte nodig hebben? Heeft u korte, brede voeten, waarbij een rechte leest het beste past?

3. Wanneer u deze zelf niet bij u heeft: u voorzien van een speciale wandel-passok. Deze heeft geen naden, geen knellend elastiek en extra polstering op plaatsen waar de voet gevoeliger is voor blaren.

4. Een selectie ophalen die bij past bij uw doel en uw voeten en vervolgens uitgebreid passen en vergelijken.

5. Bij het paar van uw keuze: nameten of deze wandelschoen voldoende ruimte biedt wanneer u langer dan 2 uur onderweg bent. Wanneer u langer loopt, veert uw voet namelijk verder door en de enige manier om zeker te weten of hier voldoende afwikkelruimte voor is, is meten.

6. Indien gewenst: advies over onderhoud, de beste wandelsokken en wandelstokken.

Ons advies
Onze keuze in wandelschoenen richt zich op Lowa, Meindl en Teva. Van deze merken hebben we alles in huis: smalle leesten, brede leesten, met goretex, met een leren voering, categorie A-schoenen, categorie B-schoenen, hoge modellen, lage modellen, kleine maten, maar ook standaard maat 13.

We gaan ervan uit dat u zo’n vijf tot tien jaar plezier wilt hebben van uw aankoop.

Daarom nemen we ons de tijd om samen met u het perfecte model te vinden. Want goede schoenen brengen je naar goede plaatsen en met de beste schoenen kom je op de mooiste plaatsen.