Brannock meetsysteem

Het Brannock meetsysteem

 

Een mogelijke reden dat weinig schoenzaken met het Brannock meetsysteem werken, is de complexiteit van het systeem.

Het meten van beide voeten levert zes gegevens op: absolute lengte, plaats van het balpunt en breedte en dit voor zowel de linker en de rechter voet. Voeten zijn zelden elkaars spiegelbeeld, meestal zijn er kleine verschillen.

Het is meer regel dan uitzondering dat de plaats van het balpunt niet overeenstemt met de absolute lengte en dat dit links en rechts ook nog eens verschillend is.

Bij schoenen is dat precies omgekeerd: die zijn qua lengte en breedte elkaars evenbeeld. Dit betekent dat er na iedere meting een afweging gemaakt wordt wat op basis van de zes waarden de beste keuze is qua schoenmaat.


Iets dat het niet eenvoudiger maakt, is dat de maatvoering in de schoenenindustrie niet universeel is. Net als bij kleding valt ieder merk verschillend, het ene groter, het andere kleiner. En binnen een merk vallen bepaalde modellen ook nog eens groot of kleiner.
Het is dus vele malen eenvoudiger om een meetsysteem te gebruiken dat minder data oplevert.

Dat wij voor deze moeilijkere weg gekozen hebben, is het inzicht dat de ligging van het balpunt van de voet, hét punt is waar de voet afwikkelt.

Wij vinden dat de schoen de afwikkeling van de voorvoet met iedere stap moet bevorderen en nooit mag belemmeren. 

brannock meetsysteem