medewerker Sander

Meerwaarde

Voor de meeste klanten ben ik onzichtbaar, want mijn werk is vaak achter een aantal deuren. Ik ben podoloog, zit in de eindfase van een studie voor podoposturale therapie en ben degene die hoofdzakelijk de therapiezolen maakt, correcties plaats en schoeisel aanpast naar de specifieke behoefte van de klant of voet.

Ieder element op de zool heeft een bepaald doel. Als je dat doel kent, geeft dat meer duidelijkheid over de manier waarop een element geslepen moet worden om een bepaald effect te realiseren.

Een paar keer per jaar begeleid ik een groepje cursisten die hier de module Podologie methode Derks volgen. Ik leer ze in sneltreinvaart de vaardigheden aan om zolen te maken. Hierdoor hoeven ze niet het wiel opnieuw uit te vinden en is het daarna een kwestie van juist veel tijd, ervaring en doen, doen, doen. Met kleine kneepjes, zoals een 3d slijptechniek, kan ik ze een heel eind op weg helpen.

 

Leuke aspect

Het werk is heel leuk en aangenaam en de variatie maakt het leuk: iedere cliënt of zool is anders. Mijn resultaat wordt afgemeten aan kwaliteit, niet aan kwantiteit. Ik ben een perfectionist en ga voor een mooi eindresultaat. Een vloeiende lijn moet op de zool ook vloeiend zijn, het ene randje moet bol, het andere glooiend zijn. De cliënt moet er tenslotte de hele dag op staan.

 

Mijn werkdag is geslaagd als…

…eh… ik sluit elke werkdag geslaagd af. In de praktijk gaat het erom dat de cliënt ervaart dat hij hier aan het juiste adres is met zijn voet- of houdingsklachten. Bij mijn werk op de werkplaats draait het erom dat ik een goed eindproduct maak: pasvormtechnisch verantwoord, comfortabel, netjes. Of dat een klusje is van 10 minuten of meer dan een uur, dat maakt mij niet uit: ik doe alles met aandacht!