Medewerker Jolanda

Meerwaarde
Mijn kracht is dat ik met de meeste klanten goed klik. Hier komen ook veel oudere mensen en ik denk dan altijd: “Als ik zelf oud ben en ik kom hier met m’n rollator en m’n elastische kousen, dan vind ik het ook fijn als ik vriendelijk en gezellig wordt geholpen.
Ook kinderen vind ik ook heel leuk om te helpen. Ik heb drie meiden groot gebracht en ik weet ongeveer hoe je dat aanpakt. Het helpt sowieso om te structureren, dat maakt de veelheid aan keuze makkelijker. Dus meteen weghalen wat niet lekker zit of niet mooi is, dat zorgt voor een beter overzicht. 
Leukste aspect
Met schoenen kun je mensen echt blij maken. Dat komt doordat je het effect van een schoen door je hele lijf voelt. Als een schoen helemaal lekker zit, worden mensen vanzelf blij.
Dat er voor sommige schoenen wel 200 handelingen nodig zijn voordat ze klaar zijn vind ik fascinerend. En leer is een prachtig materiaal. Het leer dat voor schoenen gebruikt wordt komt van dieren die in de buitenlucht gegraasd hebben en die een prachtig leven hebben gehad. Dat vind ik fijn. 
Mijn werkdag is geslaagd als…
… als de klanten die ik geholpen heb met een fijn gevoel de deur uitgaan en ik het liefst ook een goed gevoel heb. Soms heeft een klant meer tijd nodig en wil hij even denken. Dat vind ik prima. Ik wil dat een klant het gevoel heeft: “Al koop ik niets, ik ben toch welkom.”