Medewerker Hildeke

Meerwaarde
Mode is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader had agenturen van verschillende kledingmerken en mijn zussen en ik moesten alle kleding die hij verkocht doorpassen. Feeling voor uitstraling is me dus al vroeg aangeleerd.
Voordat ik hier werkte heb ik jarenlang in de kleding gewerkt en mijn kwaliteit is dat ik goed naar een klant kan luisteren en vaak aanvoel wat een klant bedoelt. Ik weet meestal goed welke modellen ik voor een klant kan pakken en doordat ik mee ga op inkoop, weet ik precies wat er in huis is. Schoenen moeten bij kleding gedragen worden en ik let tijdens het inkopen vooral op wat ik leuk vind, meneer Derks kijkt of het functioneel is en qua pasvorm aan zijn eisen voldoet.

Leukste aspect
Ik ben opgeleid tot kleuterleidster, maar 38 jaar geleden toen ik zelf kinderen kreeg, was het niet mogelijk om in deeltijd te werken en daarna kwam ik er niet meer tussen. Kinderen komen vaak grappig uit de hoek en houden er een leuke eigen mening op na. Ik geniet er dan ook van dat we hier zoveel kinderklanten hebben.
Verder vind ik het leuk dat ik hier daadwerkelijk mensen kan helpen en dat ze met een blij gevoel en leuke schoenen de deur uitgaan. Hier schoenen verkopen betekent meer verantwoordelijkheid: Van een jurk die niet leuk staat heeft iemand minder last dan van een schoen die niet goed zit.

Mijn werkdag is geslaagd als…
… ik de hele dag lekker bezig ben geweest en als ik goed verkocht heb. Ik vind het fijn als ik een klant ervan kan overtuigen dat ze meer plezier hebben van een schoen die qua lengte of breedte goed zit, soms is dat langer en smaller, in plaats van korter en breder. Eigenlijk sluit ik iedere werkdag wel met plezier af.