Medewerker Hemmo

Meerwaarde
Met mij in de buurt is het nooit stil. Ik breng sfeer en gezelligheid mee. Volgens mijn vrouw is de huiskamer meteen gevuld, als ik er ben. Gelukkig is hier meer oppervlakte, haha. Ik houd van opgeruimdheid, van doorpakken en van de neuzen dezelfde kant op krijgen. Vaak neem ik het voortouw en ik breek graag discussies open.
Naar een klant toe vind ik het leuk om op een ontspannen manier een product aan de man of vrouw te brengen, niet op een standaard manier. Dat is bijvoorbeeld door een klant uit zijn comfortzone te halen. Als iemand altijd voor hetzelfde type kiest, wil ik ook eens iets anders laten passen. Een fysieke winkel draait namelijk om advies en beleving. Dat houdt niet op bij schoenen, soms geef ik ook uitleg bij het type kleding dat bij een bepaalde schoen past. En als iemand altijd zwarte schoenen draagt, dan neem ik juist ook een paar rode mee. Natuurlijk krijg je dan de discussie dat rood niet overal bij past en dan laat ik zien dat rood juíst overal bij past! Nee, ik vind dat niet eigenwijs. Ik doe een stap meer, dan alleen domweg pakken waar de klant om vraagt. Zo maak ik het verschil. En ja, natuurlijk is het per klant en per situatie verschillend hoeveel ruimte ik daarvoor krijg.

Leukste aspect
Voor mij is het elke keer een uitdaging om tussen alle 15.000 paar schoenen die we hier hebben, dat paar weten te vinden waar de klant happy van wordt. Het paar waarmee de klant met een glimlach op zijn gezicht de winkel uitgaat. Geen voet is hetzelfde en geen schoen is hetzelfde. Dat vraagt om een stuk specialisme. Natuurlijk kost dat moeite en die doe ik graag, ik vind het fijn om een klant echte aandacht te geven. Snelle verkoop, is immers slechts kortstondig geluk. Mij gaat het om de voldoening. Als de klant tevreden is, ben ik het ook. En nee, de kassa hoeft niet altijd te rinkelen, ik vind het mooi om iets voor mensen te kunnen betekenen, advies te geven waar iemand verder mee kan. En soms betekent dat, dat ik eerst moet zaaien en hopelijk later kan oogsten.

Mijn dag is geslaagd als
… als de klant de winkel met een glimlach verlaat. Het verbaast me hoe vaak ik een hand krijg en bedankt wordt voor mijn hulp. Dat iemand blij is, daar doe ik het voor. Voor mij is het belangrijkste in mijn leven dat ik iets voor een ander kan betekenen. Weet je, ik ben maar korte tijd op deze aardbol en ik ben dankbaar voor wat ik allemaal mag ontvangen. Dat wil ik graag doorgeven aan een ander.