Home arrow Podologie arrow Quick-reference of Congress

Centrum voor Podologie

In ons "Centrum voor Podologie" boeken wij succes door toepassing van de 'methode Derks'. Deze is gebaseerd op nieuwe inzichten over het ontstaan van voetklachten, nieuwe onderzoek-methoden en behandeltechnieken. Door middel van multifactoriële voetdiagnostiek analyseren we het gedrag (belasting en manier van afwikkelen) van de voet en de gevolgen voor de bewegingsketens. Het doel van de therapiezolen is om dit gedrag te verbeteren en/of de klachten te verminderen.

Waarvoor kunt u in ons Centrum voor Podologie terecht?

1.     Voor voetklachten en/of een verkeerde voetstand n.l. voor voetpijn, last van de tenen, pijn bij de enkel, hielpijn, voetklachten door rheuma, met de voeten naar binnen lopen, zwikken, enz. 

2.     Voor a specifieke houdingsklachten door een dysbalans in de spieren die met de 'Bourdiol methode' via de voeten te beïnvloeden zijn. Deze methode is door ons verder ontwikkeld. 

3.     Voor klachten bij het sporten die gerelateerd zijn aan de voeten, b.v. zwikken, shin splints. 

4.     Voor verkrommingen en standafwijkingen van tenen b.v. een knokvorming van de grote teen, het kruisen van tenen. 

5.     Voor preventief voetdrukonderzoek bij aandoeningen zoals Diabetes Mellitus. 

Niet in aanmerking voor onze behandeling komen ernstige aangeboren, verkregen of gefixeerde afwijkingen.

Wat wordt er onderzocht?

Het eerste onderzoek bij voetklachten bestaat uit:

-      het vraaggesprek om de klacht uit te diepen; 

-      beoordeling van het looppatroon;

-       het maken van (fo)podogrammen;

-      statische en dynamische voetdrukregistratie om de belasting te beoordelen en vast te leggen; 

-       beoordeling op de baropodoscoop;

-      het voetonderzoek om de vormgeving, conditie, functie en klachten te beoordelen;

-       beoordeling van de gedragen schoenen.

Bij houdingsklachten volgt zo nodig aanvullend onderzoek, zoals

-       driedimensionaal houdingsonderzoek

-       een oppervlakte elektromyogram (EMG) om de spierspanning te meten; 

-       op indicatie een beenlengte meting.

Voor het eerste onderzoek worden veertig uitgetrokken.

Welke behandelingen zijn er?

Als uw klacht voor onze behandeling in aanmerking komt dan bestaan onze behandelmogelijkheden uit:

Therapiezolen 
Geen twee voeten zijn gelijk, zelfs niet de rechter en linker in spiegelbeeld, daarom ontwerpen wij de therapiezolen individueel door gebruikmaking van de 'reken- en analysemethode en zooltechniek volgens Derks’. De elementen op onze therapiezolen zijn 1 ½ tot 3 mm soms tot 5 mm dun, waarbij we zo mogelijk de 7/8-techniek volgens Derks toepassen.  
De zolen worden in ons atelier met de hand vervaardigd. Dit maatwerk is een hele verbetering voor mensen met voetklachten. We onderscheiden preventieve en corrigerende therapiezolen, proprioceptieve therapiezolen (bij houdingsklachten), sportzolen, zachte pijn verlichtende zolen b.v. bij rheuma, therapiezolen voor beroepsschoenen, veiligheids-schoenen, rubberlaarzen en bergwandelschoenen.

Correctie voetbedsandalen 
In kurkvoetbedslippers en -sandalen zoals Birkenstock maken wij de speciale correcties die voor uw voeten nodig zijn, zodat u ook bij zomerse temperaturen (of in huis in plaats van op een pantoffel) op het juiste zoolvlak kunt lopen.

Siliconen ortheses 
Bij verkrommingen en standafwijkingen van tenen maken wij een siliconen orthese. Dit is een fraaie techniek om de stand te verbeteren. Een orthese wordt overdag tussen de tenen in de schoen gedragen.

Reflexotherapie 
Reflexotherapie is een behandeling, die soms tijdelijk aanvullend toegepast wordt ter verlichting van de pijn om het profijt van de zoolvlakken te versnellen.

Wanneer vinden de controle's plaats? 

Om het resultaat van de therapiezolen te beoordelen, controleren wij dit na twee to drie maanden. Volgende controles variëren tussen de drie en twaalf maanden. Voor een controle wordt een tijd van 15 tot 20 minuten uitgetrokken. Correcties van de therapiezool trachten wij dezelfde dag aan te brengen. Meestal kunt u daar even op wachten.

Wat  is  de  prijs?

De prijs van het eerste onderzoek bedraagt € 57,25. De prijs van de therapiezolen is € 175,60 inclusief de 1e controle. Zachte pijn verlichtende zolen voor ernstig vergroeide voeten kosten € 225,10 inclusief de 1e controle. Verdere controles kosten afhankelijk van de verrichtingen tussen de € 30,40 en € 38,70 exclusief correcties/reparaties. Voor kinderen tot 12 jaar hanteren wij een gereduceerd tarief.

Of uw zorgverzekering een bijdrage voor onze behandeling vergoedt hangt er vanaf of in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering Podoposturale therapie bij Stichting LOOP is opgenomen. Lees deze voorwaarden daarom even door.

logo_podoposturaaltherapeut.png


Het  maken  van  de  afspraak

U kunt in ons Centrum voor Podologie terecht door een afspraak te maken aan de balie of telefonisch van dinsdag t/m zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur: (0341)-414848. U kunt de afspraak ook via onze website maken.

 

maak_online_een_afspraak.gif
 

 

De  relatie  tussen  voet  en  schoen

Ook voor de werking van de beste therapiezool is het nodig dat de schoen goed past en de natuurlijke afwikkeling van de voet bevordert.

Wij adviseren u daarom bij het eerste onderzoek de schoenen mee te brengen, die u het meeste draagt.

In onze schoenen-speciaalzaak, gelegen aan de Donkerstraat 8, geven wij u graag schoen- en pasvormadvies.